Debut og den berømte triumfen. Nå ser tsjekkene frem til en annen utfordring mot Bayern

“Den første kampen for Arsenal i Champions League, og nå med Bayern. Det har fungert bra, “hevdet Tsjekkia i et intervju på sin hjemmeside. “Men det vil være annerledes bare i at det vil være den første kampen i denne konkurransen i den nye klubben. Ellers har jeg vanskelig kamper i Champions League odchytal mye ”

De første fjorten år siden, i september 2001 -. Bare mot Bayern. Nitten år gamle rookie hadde bare en sesong i Blsany en fersk fire ligakamper for Sparta da han kjørte ut av oransje-svart jersey på gamle Olympiastadion, har moderne Allianz Arena lenge vært ustabil.

Før den tyske mester, så rister hele Europa, men offensive stjerner Elber, Jancker eller Pizarro mot Cech RSS.Den unge målvakten fanget flere store sjanser, selv ved hjelp av en pinne og baren beholdt null. Og i tillegg til punktet for målløse oppgjøret spilte ham for verdifulle trofé, som han førte fra start: Oliver Kahn jersey, keeper av hans idol.

“Det er som et eventyr,” lyste han etter kampen mellom journalistene. Og han avbildet overraskelsen av Bayerns oppførsel. “Før kampen så vi alltid på hverandre, og de sa sannsynligvis at vi ville slå oss selv. De var fortsatt ler, ikke konsentrert. Kanskje ble vi overrasket da. Når vi ønsket å bryte de plutselig ikke kunne. ”

Det har lenge alt er annerledes, nå er det alle rivaler ser med stor respekt. Det var i München at hans karriere begynte å stige bratt: selv i andre spill holdt Sparta Champions League og laget et navn.Det fulgte et engasjement i Rennes, Frankrike, til Chelsea. Og i 2012 en annen skjebnesvikt kamp mot Bayern.

Denne gangen i Allianz Arena, i Champions League-finalen. Bayern presset den solgte stadion, men bare fansen som kom fra London var glade. Takket være det faktum at Bohemia i forlengelsene forstyrret straffesparken Robben og to straffesparker i skuddet.

Verste minner kommer fra Prepolish-finalen i Superpohár i Eden, Praha. I den vakre kampen ledet Chelsea to ganger, men i siste øyeblikk ble forlengelsen av Bayern utlignet og i straffer var denne gangen mer vellykket. Nå er Bayern på syvende i sin karriere for første gang i Arsenals trøye. Og igjen vil det bli mye. Det engelske laget hadde ikke de to første kampene, i gruppe F har det fortsatt ikke noe poeng.Det er derfor 99 prosent av spill i mål for Cech, som i tidligere kamper millionær konkurranse bare så fører toer, Colombiansk Ospina.

“Vi trenger å vinne eller i det minste ikke å tape, fortsetter vi å ha en sjanse til å praktisere, “Han skjønner. “Du må ikke forvente oss ikke lett, men vi er i en situasjon der vi må håndtere.”

Disse kampene har sett mye av erfarne keeper. Knærne hans bøyer ikke, tvert imot. “Jeg gleder meg,” sier han. “Alle drømmer om kamper med de beste lagene, er det en stor utfordring. Dette er nettopp det øyeblikket som kan sparke hele sesongen enda mer.Vi skal til München for en stund, og jeg tror det er vårt beste å gjøre det og få situasjonen i gruppen litt i sine hender. “