På slutten av 2013/14 sesongen

Imidlertid gikk Jonas så tidlig som i oktober til en undersøkelse i sitt eget Argentina, hvor han ble gjort en ultralydsskanning, som bestemte seg for at en svulst var tilstede i problemområdet. En måned senere kom han tilbake til Newcastle, men den fyrtiårige lederen Alan Purdew nektet å til og med tenke på å inkludere en spiller i en så trist tilstand i søknaden. Etter å ha tilbrakt tomgang og lidelse i et par måneder, møtte nyttårsaften Jonas i ledelseskontoret i Newcastle, hvor han ble fortalt at det var nødvendig å leie til Norwich. Da visste fotballspillet ikke om fotballspillerens sykdom, så fansen tok omsorg for sitt kjæledyr med spenning.

På slutten av 2013/14 sesongen, følte Jonas en økning i smerte, igjen appellert til argentinske spesialister og ble enige om et kurs av kjemoterapi. Faktisk var det da saken var sluttet av Fabricio Kolochchini, som etter å ha lært om problemet med sin beste venn, ringte opp hver dag med ham og forsøkte å bruke så mye tid som mulig med Honas. I et intervju med en argentinsk utgave kalte Gutierrez, uten å gjemme tårer, Fabricio “ikke bare en venn, men en ekte bror,” og hylte sin landsmann for rasende støtte i en vanskelig periode i livet.

“Ikke bare en venn, men en bror.” Den berørende historien om Jonas Gutierrez, som beseiret kreft med støtte fra Fabricio Kolochchini

Newcastle-fansen lærte kun om deres idols sykdom i september 2014, slik at de gjorde en fargerik forestilling ved en mulighet ved en av kampene, og i mars det følgende året Jonas, som vant kreften og returnerte etter flere kurser av kjemoterapi på banen, applauderte stående. Kontrakten til Jonas var ikke lenger gyldig sommeren samme år, men ledelsen stakk ikke engang for noen forlengelse.