Tim Cahill: gjennombrudttrofé i FFA Cup-finalen vil bli ‘glasur på kake’

Tim Cahill sier Melbourne City har eyed av FFA Cup siden pre-season som en måte å bryte gjennom for klubbens jomfru sølvtøy.

Byen er finalen mot Sydney FC på AAMI Park på Onsdag kveld, og hvem vinneren, en tørke vil bli brutt. Bruno Fornaroli og Diego Castro leder 10-manns PFA-spiller av årsliste. Les mer

Sky Blues har ikke løftet et trofé siden det hevdet 2010 A-League-mesterskapet Betclic på tvers av byen på Etihad Stadium i en straffesparkskonkurranse i løpet av Melbourne Victory.

By, deretter Melbourne Heart, kom inn i livet noen måneder senere og denne uken spiller i sin første finale.Det er bare naturlig da Cahills klubb tar kampen så alvorlig som noen i sin syvårige historie. Kampen blir spilt på AAMI Park etter at City har gjort en vellykket tonehøyde til FFA for vertskapsrettigheter.

Ledere fra foreldreorganisasjon City Football Group er i Melbourne for kampen, etter at de tidligere har snakket opp sesongen som et år for å levere de viktige investeringene som ble gjort.

Ved sesongens lansering i oktober , klubbens viseformann Simon Pearce fortalte publikum at han “visste snarere enn trodde at suksess ville komme” til klubben. read more

Cahill sa tirsdag morgen at alle i klubben forsto det som var viktig for å lykkes denne sesongen.

“Det var definitivt noe som var på menyen i begynnelsen av sesongen da vi snakket om hvor vi ønsket å være og hva vi ønsket å gå for,” fortalte han SEN-radio. “Å være i denne stillingen er utmerket, og det handler nå om å gjennomføre i morgen kveld.” Cahill sa at to faktorer var avgjørende for å oppnå den suksessen; et kulturskifte og en ny funnet styrke i dybden.

Krevende suksess og trofeer er en ting, sa han. “En av de største tingene med vår fotballklubb er å forandre kulturen.Du kan se stilen på fotballen vi spiller uke i uken ute. Vi går fremover. Vi forbedrer. Silverware vil definitivt være glasur på kaken, men forbedring av fotballklubben er først og fremst. Den allsidige Socceroos ledende Betclic mobil scorer sa sidens benk mot Wellington på søndag, da de vant 2-1, Vi viste at Thomas Sørensen, Manny Muscat, Bruce [Kamau] og [Nicolas] Colazo kom fra benken, og du har fått det “utrolige” talentet på coach John van ‘t Schip. har fortsatt Paulo Retre og Osama Malik som ikke var involvert, sa han.