Harry Arter: ‘Noen dager føler jeg meg som en vanlig person. Da vil det bare slå deg ‘

“Jeg så i boksen uten at Rachel visste fordi jeg ville se på egen hånd,” sier Arter. «Jeg husker at jeg suget – det var den merkeligste følelsen jeg noensinne har hatt i livet mitt, ser på et bilde av en liten baby som jeg aldri har sett, men elsker henne så mye samtidig. Jeg så bare en vakker liten jente som jeg følte meg så stolt av med en gang. “Harry Arter:” Hvert eneste spill nå går jeg ut for å spille for henne. “Les mer

På lørdag når Arter løper ut for Bournemouth på Burnley, blir det akkurat et år til dagen siden Renée ble født.Datoen – 10-12-2015 – er tattooert på hans høyre håndledd og gjør dette intervjuet, som Arter har bedt om, spesielt gripende som han reflekterer de siste 12 månedene, og tapet av en datter som aldri er langt fra sinnet hans. / p>

Hver dag tenker jeg på henne, sier Arter, smiler. “Og det er rart fordi det er dager når jeg føler meg som en normal person, eller hvordan noen som ikke har mistet en baby ville føle seg. Men så vil det bare slå deg, kjøre sammen og plutselig ser du noe som utløser tankene dine. Det er en så rar følelse og en som jeg ikke har noe imot.Selv når jeg er trist, nyter jeg den følelsen. “

Lytte til Arter snakke så åpent og modig om alt han har vært gjennom, det er åpenbart at han har opplevd noen ekstremt vanskelige øyeblikk siden vi sist møttes, tilbake i januar da han snakket om Renée for første gang.Arter innrømmer at han var på et mørkt sted for en stund, spesielt mot slutten av forrige sesong, da sorgprosessen truet med å overvelde ham.

Den gode nyheten er at den 26 åringen er mye mer opptatt nå, fast bestemt på å se Renée som en positiv innflytelse på sitt liv, nyter sin fotball i Bournemouth og begeistret for biter som Rachel er gravid og skal fødes i februar. «Vi har en annen liten jente, noe som er veldig spennende og noe som både Rachel og jeg er glade for,» sier Arter. “Selvfølgelig ville vi ha vært fornøyd med en gutt, men det er fint for Renée å ha en søster.

” Jeg håper bare at alle ikke tror det fordi vi har en ny baby som vi ” Jeg vil glemme Renée, for det er helt ikke tilfelle.Rachel er fortsatt så trist om situasjonen, så jeg må sørge for at hun holder seg sterk nå – som hun gjør. “Rachel har vært Arters prioritet for det siste året. Han så smerten i ansiktet hver dag og følte behovet for å “gå i overlevelsesmodus” for å gi henne noen til å lene seg på. Ved å gjøre det, forstår Arter nå at han flasker opp sine egne følelser og holder tilbake sorgen som ville manifestere seg på en måte som gjorde ham vanskelig å være rundt i Bournemouth i de siste to månedene i forrige sesong.

“Jeg var ikke på et bra sted rundt den tiden,” sier Arter. “Fysisk var jeg ikke stor – jeg tror at stress tar mye ut av kroppen din og jeg tok alltid opp små skader – mens jeg mentalt var helt på feil sted.Jeg var veldig sint mot folk, som jeg nå tror var følelsen av tap som tok over. Jeg lashing ut og nærmeste folk var de på jobb. Jeg ble aldri sint på Rachel. Jeg lagde nok opp så mye hjemme fordi jeg så etter Rachel at jeg ikke sørget på min egen måte.

“Jeg kan reflektere over dette nå fordi jeg føler at jeg er i en mye bedre hodeplass enn jeg var da, men på den tiden trodde jeg ærlig ikke noe var galt med meg. Jeg trodde bare at det var alle andre. Alt som trengte var en person til å si noe til meg, og jeg var klar til å drepe verden.

“Jeg burde nok ha vært litt mer profesjonell og bestemte meg for at jeg trengte litt tid for å få Hodet mitt rett. Men jeg spurte aldri om en dag.Jeg ble opprørt, jeg kastet tårer, men sannsynligvis ikke i nærheten av så mange som jeg burde ha, og alt som kom ut på feil måte noen tre eller fire måneder etterpå. Facebook Twitter Pinterest Harry Arter fortalte kort å forlate Bournemouth for en ny start, men sier: “Jeg er glad jeg aldri tok den beslutningen.” Foto: James Marsh / BPI / Guardian

“For å være ærlig, ganger jeg følte meg litt misunnelig da jeg ville se gutta med sine familier – mange hadde babyer rundt den perioden, noe som bare var en tilfeldighet.Det var merkelig – hvis jeg hørte dem snakke om ting å gjøre med sine barn, for eksempel, sier noen: “Jeg har ikke sovnet i kveld, det gjør hodet mitt,” jeg ville tenke: “Jeg ville gjøre noe å ha en rastløs natt. “Jeg tror på den tiden – og dette var tydeligvis ikke tilfelle – jeg følte bare at alle hadde glemt min situasjon, og ingen var virkelig plaget, da de i virkeligheten var de plaget og de ville sannsynligvis ikke bare si hver dag: “Hvordan har du det, Harry?” “Når han ser tilbake, anerkjenner Arter at han sannsynligvis var” ute “da han tweeted 10. juni at “seks måneder føles som seks år”. Alt syntes å være unraveling for ham på den tiden.Han hadde nettopp trukket seg tilbake fra Irlands tropp gjennom skade, styrt ham ut fra Euro 2016, og noen uker tidligere brøt han seg i tårer foran sin far.

Arter nevner Jake Livermore, som testet positivt for kokain 12 måneder etter at sønnen hans døde under fødselen, og sier at han kan empati med Hull City-spillerenes deprimerte og desperate sinnstilstand. “Alt jeg fortsatte å tenke var:” Ingenting kan være verre enn det jeg føler nå, “sier Arter.

Det var som om livet hans hadde nådd et veikryss og det var et kort øyeblikk i sommer da Arter tenkte på om han skulle hodet i en ny retning og forlate Bournemouth. “Jeg ville ha noe å forandre i mitt liv fordi jeg var så ulykkelig; Jeg trengte noe bare for å endre tankegangen min, og heldigvis var det ikke å få et trekk fra Bournemouth fordi jeg føler at det ville vært det verste for meg, sier Arter. “Jeg elsker det her, og jeg er veldig heldig at jeg har en leder som Eddie Howe, så jeg er glad jeg aldri tok den avgjørelsen.”

Den ene lysken i en veldig tøff Periode var auksjonen som Arter organiserte i april for å samle inn penger til 4Louis, den veldedighet som ga minneboksen som betyr så mye for ham og Rachel.For første gang hadde Arter og hans forlovede noe positivt å fokusere på i forhold til Renée.

“Det var en enorm hjelp,” sier han. “Med veldedighet, som ble startet av en familie som hadde vært i samme situasjon som oss, tar de bilder av babyen, de tar babyens håndtrykk, de gjør andre små biter, og jeg husker å si til Rachel etter at jeg så inn minnesboksen som jeg vil gjerne gjøre noe for dem fordi følelsen av at de har gitt meg, er noe jeg ikke ville være i stand til fysisk å returnere.Å donere penger var en liten måte å si takk til dem. “Med hjelp og støtte fra sine Bournemouth-medarbeidere og de ansatte i klubben, samt spillere fra andre steder, reiste Arter bare under £ 14,000 for veldedighet, og det var et spesielt øyeblikk for ham da han gikk inn i nyfødte avdelingen på Southampton sykehus et par måneder senere for å donere en barneseng.

“De la en liten plakett på den , sier til minne om Renée Arter, som gjør meg stolt av henne, sier Arter. “Det er en spesiell barneseng der, hvis en baby dør, er den satt til en viss temperatur for å tillate familier å overnatte med barnet deres. Jeg skulle ønske jeg hadde gjort det på det tidspunktet, det er nok en av mine største angrerder for å ikke ha sett Renée i virkeligheten.Men jeg vet også, gitt hvordan jeg følte da at jeg fysisk ikke kunne ha gjort det. »

Det er dypt bevegelig å høre. Arter snakker så ærlig om hans følelser og hans hengivenhet for Renée, men han er oppmerksom på at noen mennesker kan finne det vanskelig å forstå nøyaktig hva han har vært gjennom og omfanget av hans sorg. “Forresten så tror jeg at noen ser på det og tenker:” Vel, du har ikke fått møte barnet, så det er lettere enn om du hadde, eller hvis du mistet barnet ditt i senere alder. “Jeg kan forstå hvorfor folk tror kanskje det. Men jeg kan fortelle deg nå at jeg ikke føler at det ville være noe annerledes, sier han.

En ting som Arter aldri betraktet seg tilbake i januar var at han hjalp andre så mye som han selv da han først snakket om Renée.Med 11 babyer dødfødte hver dag i Storbritannia, gjenkjenner han nå betydningen av å øke bevisstheten rundt et traumatisk og sensitivt emne. “På sosiale medier får jeg mange meldinger fra folk som takker meg for å fortelle historien min, sier at det hjalp dem mye,” sier han. “På en egoistisk måte, da jeg gjorde det første intervjuet med deg, sa jeg bare hvordan jeg følte meg for å få ting utenfor brystet mitt. Men nå er jeg veldig glad for at jeg kan hjelpe folk, og jeg vil være forberedt på å snakke med noen for å få dem til å føle seg bedre i deres situasjon. “Facebook Twitter Pinterest Harry Arter feirer målet av Nathan Aké som ga Bournemouth en bemerkelsesverdig 4- 3 seire over Liverpool sist søndag.Foto: JASONPIX / Rex / Shutterstock

Det er så lang liste over personer som har gjort så mye for å hjelpe Arter, inkludert nær familie Howe og hans medspillere at det ikke var mulig å gå gjennom kjøpesenteret. Men Arter vil gjerne gjøre et spesielt poeng med å uttrykke hvor takknemlig han er til Scott Parker, svoger, som alltid har “vært på slutten av telefonen og viste meg hvor sterk du kan være når han spilte for West Ham i 2011, dagen etter at pappa døde “, og til Richard Hughes, Bournemouths første teknologiske direktør og Hughes partner, Alina.

” Richard og Alina har vært utrolige. Uansett hva, har de alltid vært der for oss, sier Arter. “De lagret alle Renées ting, alle klærne sine – vi har faktisk plukket dem opp for den nye babyen den andre dagen.Så vi er veldig takknemlige for all deres hjelp. “

Som for Arter selv begynte alt å komme seg på sporet like før den nye sesongen gikk i gang. Nyheten om at Rachel var gravid ga dem begge en stor løft. Ikke lenge etter åpnet Arter sitt eget fotballakademi i Bournemouth og tok stor glede av å se på smilene på barnas ansikter. Mer enn noe, han kom for å se Renée som en inspirasjonskilde, og noen som burde anspore ham i alle aspekter av livet hans.

“Jeg vil si siden august, jeg har egentlig ikke sett tilbake, sier Arter. “Jeg har brukt Renée som min motivasjon til å komme inn hver dag og jobbe så hardt som mulig. At selvdriften til å være den beste var alltid der. Men kjøringen min nå er å bli en bedre person og en bedre spiller, det er forskjellen.Så mye som jeg ville elske for Renée å være her, det beste er nå for meg å bare prøve å gjøre henne stolt. “Han vet at det vil være et følelsesmessig øyeblikk når han kommer tilbake fra Burnley på Lørdag kveld og leder til kirke med Rachel for å tente et lys for Renée. Men det er et mål på Arters positive tankegang i disse dager at han snakker om å feire sin bursdag og hylle de minner han låses opp i stedet for å føle seg dum og holde dem skjult.

“Å ha Renée på min tankene fyller meg ikke med depresjon lenger. Det fyller meg med litt lykke, sier Arter, smiler. “Jeg liker å snakke om henne som enhver far ville snakke om sin lille jente.Det er nok til å føle meg mye bedre i meg selv og se Rachel litt lykkeligere, fordi vi begge vet at Renée ikke vil at vi skal være triste. Hun vil at vi skal være lykkelige og sørge for at vi ser etter hverandre, og det er absolutt det vi gjør nå. “