Fakas har sett premieren til NHL mot “Gud”. Hvilke andre tsjekkere på gården?

Faksa er den første tsjekkiske nykommeren denne sesongen, dette er den 207. tsjekkiske hockeyspilleren som spilte minst en kamp i den berømte utenlandske konkurransen. En annen drøm ble til virkelighet. En drøm som han har vokst i årevis.

Til slutt skjuler den lykkelige historien om den 21 år gamle Faksy mange fallgruver som han og hans familie har gått gjennom. Å spille en gang i NHL, dette er det lille Radek ønsket på grunnskolen. Da han måtte flytte til Trinity i en alder av 11 år, visste han at det var alt på grunn av det han drømte hver kveld.

TSN kanadiske tv-rapportene husket den tunge begynnelsen. Hans mor beskrev hvordan det var et dilemma, og forlot en liten sønn alene på et hotell i Třinec. Men det betalte seg.Faks deretter gikk utenlands og i løpet av sommeren 2012 kunne invitere min mor til Pittsburgh på utkast.

Sammen med slavista Tomáš Hertl ble deretter valgt i første runde som det 13. Faks er i sin tur ble han Tsjekkia leder. “Hvis noen fortalte meg draftují i ​​første runde, ville jeg tenker på det, det er sprøtt. Jeg gleder meg til å spille Dallas en gang, “sa han.

Du vet kanskje ikke at det vil vente ytterligere tre år…

Han måtte venne seg til overgangen mellom junior og voksen hockey, spilte for Kitchener Rangers i OHL. Han absorbert og kulturelle forskjeller fra nord Moravia, i Amerika tok biffer.

I januar 2013 i forberedelsene til den forkortede sesongen for første gang i mitt liv møtt Jagr. “Det er utrolig å trene med ham. Han er min favorittspiller, og han er en helt i Tsjekkia.Det er flott at jeg var med ham at han kunne ha det gøy og lære av ham, “strålte Faks, landemerke selv måtte signere en jersey.

På slutten av året tilhørte tilhengere av tsjekkiske topp tjue på World Cup sesongen 2013/2014 flyttet også til Dallas Farming Team. Og nå med en venn Matej Stránský Texas Stars vant Calder Cup.

avbrutt forrige sesong med en skulderskade. Men om sommeren rapporterte en sunn Faksa på leiren. “I løpet av sommeren ser han bra ut. Vi har nok svenske og finske i lommetørkleet. Minst en tsjekkisk egnet ved oss ​​der, “sa han til MF Dnes Jiri Hrdina, Tsjekkia speider Stars og tre-tiden Stanley Cup vinner.

Faks sa treneren til ledelse og tsjekkiske spiller merke og eksperter.Tall (191 cm, 97 kg) gutt bodde lenge på vaktliste for førstelaget, spilte fem pre-season treningskamper, en assist, til slutt det, men sendt tilbake til gården

AHL tilbrakte en måned og så hørte han. “Pack ting du spiller på lørdag i Florida! “var han skadet torsdag Curtis McKenzie og ytelse i Texas team.

premieren hadde søtet det faktum at han startet mot Jagr. “Jeg gleder meg til det. Det er litt som min hockey gud, “tilsto før kampen

Etter kampen høre ros av treneren Lindy Ruff.” Jeg var begeistret med måten han spilte og kjempet. Jeg synes ikke nervøs. Ved første NHL spill, tror jeg han gjorde en veldig god jobb. ”

En annen kamp Dallas tirsdag på isen for Philadelphia.Vil det være Fakas?