Fra den beskjedne Uruguayanske gutten i Ajax

Nå ønsker “Real” virkelig ham, og “Tottenham” ønsker ikke å la ham gå. 27 år gamle danskeren Christian Eriksen flyttet i 2009 til Ajax fra Odense. Det var i Amsterdam at alle lærte om Eriksen, her ble han avslørt “i full grad”. Hans frisparksmål, eksepsjonell teknikk og geniale programmer tillot ham ikke å forbli i Ajax lenge. Allerede i 2013 ble den kjøpt av Tottenham for 13,5 millioner euro. Som en del av “spurs” har Eriksen allerede brukt mer enn 250 kamper og scoret mer enn 60 mål. I sin karriere har han allerede blitt en tre-time-mester i Nederland, samt å vinne Cup og Super Bowl i landet. Hjemme fire ganger de siste seks årene, ble anerkjent som årets beste spiller.

Dusan Tadic

“Vojvodina”, “Groningen”, “Twente”, “Southampton” … Dusan Tadic utført i disse lagene før de gikk til Ajax. Den 30 år gamle serbien fanget ingen stjerner fra himmelen, men han kunngjorde seg på en ny måte i Ajax. I 32 kamper i den nåværende Eredivizi sesongen, gjorde han allerede 24 mål og gjorde 14 assists. Og hva gjorde han i en kamp med Real Madrid i Champions League? Det var noe. Han scoret to mål og gjorde en assistanse. Faktisk lagde han det spillet og ledet laget til kvartfinalen, bante ut den nåværende troféholderen. Bare for denne kampen er han verdig til å være i dette laget. I tillegg har Tadic mer enn 50 kamper i Serbiens landslag og deltatt i VM i Russland.

frem

Luis Suarez

Ikke et lag, men en drøm: sammensetningen av “Ajax”, hvis han ikke hadde solgt spillerne

Fra den beskjedne Uruguayanske gutten i Ajax til den tredje i historien til Barcelona-angriperen i det spanske mesterskapet. 32-åringen Luis Suárez flyttet til Ajax fra Groningen i 2007, en lite kjent. Etter å ha scoret mer enn 100 mål for Amsterdam-laget over fire årstider, ble El Pistolero interessert i gigantene. Mest av alt tilbød “Liverpool” og han flyttet til Premier League for 26,5 millioner euro. Der Suarez fortsatte å score, og fire år senere ble han kjøpt av Barcelona. I løpet av sin karriere vant han mange personlige og lagtroféer. Også i 2011 vant han America’s Cup. Det er trygt å si at uten dette med en karriere i Ajax, kan alt dette ikke være.