High pass-kultur og dyp forståelse av spillet

Men spillet til 18 år gamle Rodrigo Bentankur er virkelig imponerende. I La Candela dukket en ung uruguayaner opp ganske sent, klokka ni. Noen år senere var han en av lederne i sin aldersgruppe – spesielt etter Guido Vadalys avgang. Lesespill, teknologi, beslutningshastighet – Bentancourt skilte seg ut selv i et av de beste fotballakademiene i verden.

styrker
Bentancourt er en av de mest teknisk begavede midtbanespillerne i verden på hans alder. Han jobber utmerket med ballen, i hver bevegelse føltes det lett og mykt. Ja, i kraft av spillets posisjon og måte er Bentankur neppe en klassisk dribler. Men Zidane og Riquelme dribler ikke kunne navngis. Og de var teknologier fra Gud. Og Bentancourt ligner veldig på begge deler.

High pass-kultur og dyp forståelse av spillet. Disse komponentene lar Bentancourt spille et av Argentinas topplag. Rodrigo gir nøyaktig og rask girkasse, ser feltet godt, endrer kompetent tempo og angrepsretning. I fremtiden kan en uruguayan bli en fantastisk dirigent.

Hastigheten på beslutningen. Spillerens midtbane, Bentancourt kommer ofte i situasjoner som krever rask beslutningstaking. Og bare takket være hastigheten på å tenke Rodrigo kommer seg ut av vanskelige situasjoner, blir i et begrenset område kvitt flere foresatte og finner det beste alternativet å fortsette angrepet. I tillegg har uruguayaneren begge ben, noe som gir allsidighet og uforutsigbarhet av handlinger.

svakheter
Først av alt, Bentankuru trenger å stramme opp fysikken. Selv om Pirlo og Xavi beviste at utholdenhet og evnen til å innføre en kamp i korpset slett ikke er obligatorisk for midtbanespilleren selv om han spiller nærmere sitt eget mål. Spesielt siden Bentankur med sin vekst vil få tid til å bli til et tett sammensveiset sentrum.