Manglende konkurranse hindrer utviklingen av mesterskapet

Men seriøst: “Bayern” tar ikke opp spillere gratis. Hun kjøper sine kontrakter i samsvar med markedsrelaterte lover. Og hvis Bayern har kjøpt enkelte spillere fra en betinget Borussia for et visst antall, hvorfor er Dortmund-folkene ikke i stand til å finne en erstatning for pengene opptatt? Og hvis “humper” finner en slik erstatning, hva er svekkelsen av konkurrenter?

Men det er enda mer interessant, i “Bayern” er det bare to spillere som har flyttet fra leiren til konkurrerende klubber. Goetze og Lewandowski. Før overgangen Goetze “Borussia” bak “Bayern” med 25 poeng. Før flyttingen var Lewandowski på 19. Ved hver overføring kjøpte Bayern ikke spillere fra konkurrenter – bare fordi det ikke var noen konkurrenter. Forresten, nå er etterspørselen av “Borussia” for turen til mål 8 poeng. Fremgang, ikke ellers.

Slike samtaler minner om en slags kollektiv inferioritetskompleks foran dominerende klubb. Klubbens selger for pengene opptatt må finne en erstatning – lagets ambisjoner i overføringspolitikken er ikke mindre enn på feltet. Ja, en nybegynner må bygges inn i lagspillet – men “Bayern” tar tid, ikke sant?

Overholdelsen av overføringspolitikken til hjemmemarkedet er et normalt fenomen, typisk for enhver klubb fra et hvilket som helst mesterskap. Som en del av samme “Borussia” spilte ikke mindre enn spillerne fra andre Bundesliga klubber.

Mangelen på konkurranse i kampen for “Sølv salatskål” betyr ikke at det ikke er konkurranse generelt. Det er en kamp for andreplassen, sone i Champions League, treffer den europeiske konkurransen, bevare et sted i eliten … Hvem i så mye. Hver klubb kjemper for stedet som fortjener – spillet, arbeidet til coachingpersonalet, fysioterapeuter, leger, oppdrettere … Nøkkelord – “alle kjemper.”

I slike situasjoner er det vanlig å spørre, sier de, er det ikke spesielt å miste til München-klubben for å opprettholde intriger for mesterskapet? Faktisk er fraværet av intriger i mesterskapet som en faktor i sløvhet i Bundesliga, konklusjonen av en svært tvilsom kvalitet. Fans av fotball nyte en og en halv timers lek, og ikke ser på stillingene. Enhver kamp begynner med nuller på resultattavlen – som betyr at hver kamp kjører intriger.