Men i 1982 dro Kuwaits landslag til Spania

På slutten av 70-tallet fikk fotball en veldig stor utvikling i Midtøsten. Lokale sheikere har ennå ikke tenkt på å kjøpe utenlandske klubber, og investert mye penger i lokal fotball. Og det begynte nesten umiddelbart å produsere resultater. Begynnelsen med verdensmesterskapet i 1978 kvalifiserte minst ett lag fra denne regionen til hovedturneringen (det eneste unntaket var VM i 2010). Iran, Irak, De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia – vi vet mye om disse landene og deres lag.

Men i 1982 dro Kuwaits landslag til Spania, noe som var mindre kjent, men ikke mindre ambisiøst enn sine naboer. Da verdensmesterskapet i 1982 begynte, hadde kuwaittene allerede hatt høye suksesser – en seier i den asiatiske cupen i 1980 og tredje plass fire år tidligere. I Spania gikk landslaget sammen med en gruppe høytstående statlige myndigheter ledet av sheikh Fahad Al-Ahmed. I den første kampen i turneringen ga de nybegynnere kamp til et sterk tsjekkoslovakisk landslag og oppnådde en 1: 1-tegning. Men deres andre kamp ble overskygget av skandale. Det franske laget i klassen overplayet motstanderen sin, som førte til slutten av møtet med en score på 3: 1. I sitt neste angrep kunne franskmennene opprøre den arabiske målvakten for fjerde gang. Men under angrepet stoppet Kuwaiti-feltet spillere, tilsynelatende etter å ha hørt dommerens fløyte.

Den sovjetiske dommeren Miroslav Stupar gav ikke en viss fløyte, men Kuwaitis var ikke enig med et mål i eget nettverk og truet med å forlate banen i protest. Sheikh Al-Ahmed kom ned fra boksen til feltet. Under press fra Kuwaiti-siden avbrøt Stupar målet. Ikke desto mindre forstyrret dette ikke franskene, som i de siste minuttene fortsatt scoret sitt fjerde mål, nå av alle reglene og uten protester. I den siste kampen i øyeblikket i VM, tapte Kuwait minimalt til England 0: 1 og ifølge resultatene fra verdensmesterskapet i 1982 kunne han bare fjerne et poeng fra Spania.