Sannsynligvis vet mange ikke at den 33-årige

Han tilbrakte fem år i Amsterdam, først forsvare ungdomslagets farger, men over tid viste han seg fra den beste siden og ble den uerstattelige nummer én. Det fantastiske spillet til målvakten gikk ikke ubemerket, og i 2016 ble det solgt til Barcelona for 13 millioner euro. Selv om han ikke ble den viktigste i den katalanske klubben, forlot han sin merke for alltid i Ajax, som inkluderte tre ganger landets mestre.

Defenders

Philipe luis

Sannsynligvis vet mange ikke at den 33-årige brasilianske forsvarer av Atletico Madrid på en gang utført i Ajax. Han spilte for Amsterdam-klubben i den fjerne 2004-2005 sesongen, mens han fortsatt var en helt ukjent spiller. I “Ajax” spilte Filipe Louis på lån fra Figueirense, men han måtte ikke gjøre debut for hovedlaget. Først etter Ajax åpnet han seg og ble en av verdens beste forsvarere, men likevel Louis begynte sin europeiske karriere i Amsterdam, så han fortjener å være i dette laget.

Jan Vertonghen

Ikke et lag, men en drøm: sammensetningen av “Ajax”, hvis han ikke hadde solgt spillerne

Den belgiske forsvarer begynte sin karriere i Amsterdam. Han spilte for Ajax fra 2006 til 2012, hvorpå han for 12,5 millioner euro flyttet til Tottenham. Under spillet ble 32-årige Vertongen avslørt som et overføringsmål for mange lag, men han valgte London og tapte ikke. Nå er han en ekte forsvarsstolpe som Tottenham, og det belgiske laget, der han allerede har brukt mer enn 100 kamper. Vertongen er en to-time-mester i Nederland, og i 2012 ble han anerkjent som årets spiller i Ajax og i hele tulipan-landslaget.
Matthys de Ligt

Denne fyren er bare 19, og han er allerede kaptein av Ajax, og en god halvdel av europeiske toppklubber er etter ham. Matthias de Ligt er et reelt fenomen, ikke for ingenting som mange eksperter mener at han vil bli den beste sentrale forsvareren i verden.