Vokst. Vil Juventus inneha Bonucci?

I stor grad takket være denne mannen, er Juventus forsvar det beste i Italia og et av de beste i verden.

Siden oktober scoret Leonardo Bonucci en slik form at resten av spillerne i Torino-klubben knapt kunne holde følge med ham. Nå og da hører vi lovordelige angrep til angriperne Paulo Dibale og Álvaro Morat, men den fenomenale forsvareren, som alltid i fotball, blir ikke nevnt så ofte.

Til tross for det stabile spillet, endrer forsvaret til Juventus seg på grunn av hyppige skader fra spillerne. Bare 28 år gamle Bonucci befinner seg faktisk tidvis utenfor startoppstillingen.

Imidlertid er rollen som italieneren ikke begrenset til defensive funksjoner: han startet lykkelig med mange angrep fra laget, det er ikke for ingenting at han har 1 900 sendinger denne sesongen – mer enn noen annen. Han er 300 pasninger foran sin forfølger, og de fleste av overføringene til forsvarsspilleren er nøyaktige – statistikk indikerer 87,1% nøyaktighet.

Videre: Bonucci vet og elsker å score, som bekreftet av “Verona” og “Inter”. Vi må ikke glemme det viktigste straffesparket mot Nerazzurri i den italienske cupen.

Imidlertid kommer hovedoppgaven hans selvfølgelig ned på defensive funksjoner, der Leonardo i gjennomsnitt gjør 0,9 taklinger, 2,5 ballopptak, 4,4 balloppganger og 1,6 vunnet topp-down kampkamp per kamp.

På mange måter, takket være ham, bommet ikke Bianconeri i 10 kamper på rad, og satte ny rekord for Serie A. Sammen med suksessen for teamet på Bonucci, endelig, mange ledende trenere ga oppmerksomhet, og anerkjente den utvilsomme talentet til italieneren.

Blant slike trenere er Bayerns styrmann Pep Guardiola, som rangerte Bonucci som sin “favorittspiller.”
Ordet er ikke en spurve – spesielt ikke i fotball – og kort etter frasen fra Guardiola i media ble det rapportert at Manchester City, hvor katalaneren snart skulle flytte, ble instruert om å signere Leonardo. Chelsea er også interessert i ham, der den tidligere Bonucci-mentoren Antonio Conte skal jobbe.