Valentine Holmes fri til å forfølge NFL-karriere etter at Cronulla slipper fullback

Valentine Holmes ‘NRL-karriere er på is etter at Cronulla innvilget fullbacks ønske om en øyeblikkelig løslatelse fra kontrakten sin på tirsdag for å satse på en karriere i NFL.

Haiene hadde prøvd å binde Holmes ned til en forlengelse på fem år, noe som ville gjort ham til den høyest betalte spilleren i klubbens historie, men klubben sa at den ikke hadde noe annet valg enn å tillate ham å forlate.

Under vilkårene i løslatelse, hvis Holmes ikke lykkes i NFL og ønsker å komme tilbake til NRL i 2019, vil han ikke være kvalifisert til å spille for noen annen klubb.Jarryd Hayne intervjuet av politiet, angivelig om voldtekt. Les mer

Cronulla-administrerende direktør Barry Russell sa at klubben var “skuffet” over Holmes ‘avgjørelse, men erkjente hva han hadde gjort for haiene og spillet for rugby league.

“Vi er utrolig lei oss for å se ham forlate ungen vår og avslutter spillet i rugby league, men vi ønsker ham lykke til med å forfølge sin NFL-karriere og håper en dag at han igjen kan slite r haiene farger, “sa Russell.

Holmes fortalte Cronulla at han håper å flytte til USA for å følge i fotsporene til Jarryd Hayne og forsøke å gjøre det i amerikansk fotball etter å ha tilbrakt tid i USA over off-season og å se på en NFL-franchise.

Han har tidligere uttrykt sitt ønske om å spille i koden, til og med prøve foran NFL-agenter på en talentleir med Nord-Queensland-spissen Jason Taumalolo.Den gang hevdet manageren hans Chris Orr at fire NFL-klubber hadde uttrykt interesse for paret, før Taumalolo signerte på nytt med Cowboys og Holmes på Sharks.

Holmes har siden den gang blitt en av NRLs mest spennende talenter, og scoret 22 forsøk på 26 kamper i fjor for at Cronulla ble kåret til klubbens spiller av sesongen.Han har også scoret 17 forsøk i 13 tester for Australia, inkludert rekord 11 på bare to kamper på fjorårets verdensmesterskap.

“Jeg forstår at denne avgjørelsen kan være et sjokk for mange, men jeg personlig tror det er det rette tidspunktet for meg å utfordre meg selv og forfølge denne NFL-muligheten, “sa Holmes.

” Forhåpentligvis kan fansen forstå og støtte meg slik de har gjort gjennom karrieren min.

Nyheten kommer etter Haynes avgang fra Parramatta midtkontrakt i slutten av 2014 for å prøve seg på amerikansk fotball. Han signerte fem måneder senere med San Fransisco 49ers, og spilte åtte kamper som løpende og sparkende retur før han kom tilbake til NRL via Fijis rugby-syvlag.